Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Lappersfort Demo 14 Maart om 14u 'tZand Brugge

Donderdag 4 maart werd het Lappersfortbos op brutale wijze ontruimd en gekapt
de geweldloze milieuactivisten werden met martelpraktijken (electroshocks) gedwongen hun acties op te geven.
 
Door hun Keuze van annoniemiteit werden zij in het illegalecentrum van Brugge opgesloten.
 
EEN TIEN JAAR DURENDE STRIJD OM HET BEHOUD VAN EEN KLEIN STUKJE BOS DIE DEEL UITMAAKTE van een groter geheel en symbool stond voor alle zonevreemde bossen in Vlaanderen is de kop ingedrukt.
 
GDF Suez raadslid burgemeester Moenaert bewees fabricom/Suez op deze manier terug een grote dienst.
Ook al staan loodsen leeg aan de ocerkant van d estraat,toch verliezen wij onze laatste stukken natuur aan vriendejespolitiek en geldziek gedrag.
Al blijkt weer,samen met de mislukte top van Kopenhagen,dat de klimaatverandering geen mentaliteitsverandering teweeg brengt.
 
De kap van het Lappersford is de eerste dominosteen dievalt bij de grootse plannen die Brugge voor de nabije toekomst koestert en waar niet gekeken word op een vierkante meter.
De expansie van de haven te Zwankendamme en Lissewege,de aanleg van het Noorderkanaal,de bouw van een voetbaltempel in chartreuse,Klein Aappelmoes in Assebroek zijn maar enkele voorbeelden van projecten die op stapel staan en de historische stad Brugge verder inblikken en banaliseren.
 
 "Tegen het politiegeweld en de verdere aantasting van de open ruimte" trok een ditmaal toegelaten betoning ,zondagnamiddag 14 maart 2010 ,door de Brugse binnenstad.
 
De betogers scandeerden tegen het optreden van burgemeester Moenaert en staken een pop ,die hem symboliseerde, in brand op het einde van de betoging ,op het Zand.